Petr Šilar |

O hokeji ve zpravodaji Lilie 12/21

Základní část se obešla bez ztráty kytičky.

Hokejová sezona se rozběhla na plné obrátky. Je však otázkou, jakou rychlostí a zda vůbec bude pokračovat s ohledem na epidemickou situací. Každopádně nic už nemůže zkazit radost z dosavadního dosaženého výsledku. A tým vyhrál základní část a postupuje do další fáze soutěže bez porážky v základní části.

„Jednotlivé věci, které se od začátku sezony snažíme aplikovat se začínají projevovat. Kluci pracují jako tým a je to správná parta. Toho si velice vážím. Zároveň je potřeba říci, že je vždy co zlepšovat. Přesilovky nás trochu trápí a je potřeba zapracovat na kondici. Sezona bude dlouhá a zápasy, které jsou o gól, berou hodně sil,“ řekl trenér A týmu Jakub Bažant.

Dobrou zprávou pro litomyšlský hokej je, že se v základní sestavě A týmu objevují jména hráčů, kteří na domácím ledě bruslí odmala. „Podařilo se nám zúročit dlouholetou práci v našem klubu zapojením našich vlastních hráčů. Jak do tréninků, tak do mistrovských zápasů. Věřím, že budou další generace, které se zapracují do A týmu,“ sdělil manažer klubu Martin Vandas. 

Pokud bude možné pokračovat v soutěži, tak Litomyšl nastoupí spolu s dalšími třemi týmy z Pardubického kraje proti čtyřem nejlepším celkům z Královehradeckého kraje. Hrát se bude systémem každý s každým. Doma a venku. V lednu se pak bude hrát play off, kde nebude Litomyšl chybět. „Budeme hrát proti jiným soupeřům. S některými z nich jsme hráli v přípravě. Moc se na tuto část soutěže těšíme a chtěli bychom pozvat diváky na náš stadion,“ dodal trenér Jakub Bažant.

Utkání

Muži | E0278

HC Litomyšl

4:3
(3:0 0:2 1:1)

Nové Město nad Metují

Muži | E0282

Nové Město nad Metují

3:2 sn
(1:1 1:1 0:0)

HC Litomyšl

Dorost | E3480

HC Litomyšl

4:7
(2:0, 2:3, 3:1)

HC Skuteč

Dorost | 2. kolo

HC Litomyšl

TJ Lanškroun

Starší žáci | 7. kolo

HC Litomyšl

HC Polička

Starší žáci | 12. kolo

HC Chrudim

HC Litomyšl

Mladší žáci | 5. kolo

HC Litomyšl

HC Chrudim

Mladší žáci | 6. kolo

HC Hlinsko

HC Litomyšl

Aktuální články

PŘÍMĚSTSKÝ SPORTOVNÍ TÁBOR LVÍČEK

SPORTOVNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR LVÍČEK Datum: 19. – 23. 8. 2024 Začátek: 8.00 hod. Konec: 16.00 hod. Místo: Sportovní areál za...

SEZÓNA 2023/24 OFICIÁLNĚ SKONČILA

Gratulujeme HC Kohouti Česká Třebová k celkovému vítězství. Děkujeme také všem našim soupeřům za napínavou sezónu.

BÉČKO OPĚT MISTREM!

B-tým po roce opět nejlepším týmem meziokresního přeboru.