Petr Šilar |

Turnaj v České Třebové ukázal sílu týmu

Druhý ročník turnaje O pohár starostky města Magdaleny Peterkové se odehrál v sobotu 4. září v České Třebové. Kromě domácího celku se ho účastnili zástupci Litomyšle, Náchoda a Nového Města nad Metují. Loňské prvenství obhájili domácí Kohouti, kteří ve finále zdolali Litomyšl. Všechny zápasy se hrály 3x15 minut.

Litomyšl – Náchod 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)

Branky: 13. Ondráček (Voříšek, Ostřanský), 22. Stoklasa (Ondráček, Skoumal), 36. Švec (Ostřanský), 38. Dvořák, 45. Stoklasa (Bažant) – 34. Prouza (Lelek), 41. Červíček (Prouza).
Rozhodčí: Sedlák – Motýl, Kršňák. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváků: 105.

Litomyšl: Nimmerrichter (Horáček) – Bažant, Havlík, Ondráček, Švec, Dvořák, Bláha – Vomočil Skoumal, Stoklasa, Cink, Ostřanský, Edl, Barkóci, Voříšek, Vaňo.

Náchod je soupeř, se kterým nemáme příliš nahráno, ale to se v příští sezoně změní. Na soupisku trenéři napsali mladé hráče, ale přesto bylo cílem postoupit do finále proti České Třebové.  

„Zápas jsme měli pod kontrolou a soupeři jsme dovolili se gólově přiblížit pouze jednou v zápase. Výkon hráčů byl dobrý, a to i s ohledem na to, že tréninků na ledě jsme měli málo na stadionech v Chocni a Poličce,“ řekl k utkání trenér Jakub Bažant.

Česká Třebová – Litomyšl 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Branky: 2. Plášek (Semorád), 20. Korhoň (Sedlák), 43. Polodna (Král), 45. Korhoň (Semorád) – 27. Ostřanský (Havlík), 29. Ondráček (Voříšek). 

Rozhodčí: Sedlák – Kopecký, Kopecký. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváků: 148.

Č. Třebová: Mahdal – Hradil, Blažej, Sedlák, Jemelka, Daněk, Pražák – Veverka, Filip, Fúzik – Král, Polodna, Rozlílek – Plášek, Semorád, Korhoň,

Litomyšl: Horáček (Nimmerrichter) – Bažant, Havlík, Ondráček, Švec, Dvořák, Bláha, Večeřa, Stoklasa, Vomočil, Drobný, Cink, Ostřanský, Barkóci, Voříšek, Vaňo.

Litomyšl v zápase proti domácímu celku nebyla horším týmem. V první dvaceti minutách sice Kohouti odskočili na rozdíl dvou branek, ale tento problém se i díky přestávkové „diskusi“ v kabině podařilo vyřešit.  Rozhodnutí v zápase tak přišlo dvě minuty před koncem. „Chtěli jsme zápas urvat a nechali jsme na ledě všechno. Udělali jsme však chybu v obraném pásmě a soupeř zvýšil na 3:2. K vyrovnání nám však nestačila ani výhoda šest na pět, a navíc jsme inkasovali do prázdné branky,“ popsal závěr finálového zapasu Jakub Bažant.

Jakub Bažant (trenér HC Litomyšl): „Po šesti trénincích na ledě jsme odehráli dva zápasy. Musím pochválit všechny hráče za týmový výkon a poděkovat za přístup. Pozitivní je, že jsme vyzkoušeli řadu mladých hráčů. Mrzí nás, že jsme nemohli udělat radost fanouškům a vyhrát. Celkově to však byl vydařený turnaj, kde se ukázala síla týmu. Děkujeme za pozvání a příště opět rádi přijedeme. Už se těšíme, až si zahrajeme s Třebovou soutěžní zápas.“ 


ODKAZ NA FOTOGALERII Z TURNAJE ZDE!

Utkání

Muži | E0278

HC Litomyšl

4:3
(3:0 0:2 1:1)

Nové Město nad Metují

Muži | E0282

Nové Město nad Metují

3:2 sn
(1:1 1:1 0:0)

HC Litomyšl

Dorost | E3480

HC Litomyšl

4:7
(2:0, 2:3, 3:1)

HC Skuteč

Dorost | 2. kolo

HC Litomyšl

TJ Lanškroun

Starší žáci | 7. kolo

HC Litomyšl

HC Polička

Starší žáci | 12. kolo

HC Chrudim

HC Litomyšl

Mladší žáci | 5. kolo

HC Litomyšl

HC Chrudim

Mladší žáci | 6. kolo

HC Hlinsko

HC Litomyšl

Aktuální články

SEZÓNA 2023/24 OFICIÁLNĚ SKONČILA

Gratulujeme HC Kohouti Česká Třebová k celkovému vítězství. Děkujeme také všem našim soupeřům za napínavou sezónu.

BÉČKO OPĚT MISTREM!

B-tým po roce opět nejlepším týmem meziokresního přeboru.

Pozvánka na hokejový ples HC Litomyšl

MUSIC CLUB KOTELNA | 23. BŘEZNA 2024 | ZAČÁTEK 19:00