Petr Šilar |

O hokeji ve zpravodaji Lilie 1/18

Vánoční svátky jsou za námi a stejně tak i základní část krajské hokejové ligy. V té hráči A týmu skončili ve spodní části tabulky a čekají je zápasy o účast v play off.  Nejsou to sice pozice, které očekávali fanoušci a vedení klubu před začátkem sezony, ale rozhodně není všem dnům konec. 

„Jsem nespokojený s výsledky, a také s nasazením hráčům. Pochvalu si zaslouží dorostenci, kteří odvádí i v seniorském týmu dobrou práci,” zhodnotil základní část soutěže Jan Svatoš, trenér A týmu. Ten také nastínil, jaké cíle má pro následující týdny. „Základem je postup do play off! Pak nás čeká těžký soupeř. Výhra ve čtvrtfinále by v tuto chvíli byla velkým úspěchem,” dodal trenér.

V dospělé kategorii se velmi dobře prezentují hráči B týmu. Ti v meziokresním přeboru válcují soupeře a mají velmi dobře nakročeno k prvnímu místu v tabulce. Vyřazovací souboje by tak mohli absolvovat jako favorité. 
Velmi dobře se prezentují mládežnické týmy. Sázka na profesionální vedení týmu pod dohledem zkušeného hokejového matadora Stanislava Mečiara vychází na výbornou. Zlepšené výkony lze sledovat napříč kategoriemi. Od přípravek počínaje a dorostem konče. Právě kategorie staršího dorostu nabízí pro diváka velmi zajímavé zápasy. V tuto chvíli se hraje nástavba, kde si vítěz zahraje o postup do nejvyšší soutěže. Hráčům Litomyšle jde hlavně o nasbírání zkušeností. „S těžkými soupeři jsme odehráli dobré zápasy a mnohdy nad očekávání. Hrajeme atraktivní hokej, což je nás cíl. Pro kluky je to ohromná zkušenost. Chceme končit v první polovině tabulky mezi celky, které si vyzkoušely první ligu. My s nimi chceme hrát vyrovnaná utkání,” řekl trenér  Bohumil Jakubec. Na mladých hráčích je vidět chuť se zlepšovat. Mnozí z nich se objevují v seniorské kategorii. „Jsou znát zkušenosti hráčů, kteří nastupují v prvním týmu,” podotknul Bohumil Jakubec.

Jak už to tak ve sportu bývá, tak se někomu daří lépe a jiným hůře. Dobrou zprávou je, že se hokeji v Litomyšli daří a divák má tak možnost sledovat po celou zimu zajímavá utkání. Mladí hráči jsou příslibem do budoucna. Navíc podporu si určitě zasluhuje každý, kdo nosí lilii na dresu. Přejme tedy všem hráčům chuť reprezentovat Litomyšl, funkcionářům elán na předávání zkušeností. Divákům se patří poděkovat za podporu malých i velkých hokejistů.

Utkání

Muži | E0278

HC Litomyšl

4:3
(3:0 0:2 1:1)

Nové Město nad Metují

Muži | E0282

Nové Město nad Metují

3:2 sn
(1:1 1:1 0:0)

HC Litomyšl

Dorost | E3480

HC Litomyšl

4:7
(2:0, 2:3, 3:1)

HC Skuteč

Dorost | 2. kolo

HC Litomyšl

TJ Lanškroun

Starší žáci | 7. kolo

HC Litomyšl

HC Polička

Starší žáci | 12. kolo

HC Chrudim

HC Litomyšl

Mladší žáci | 5. kolo

HC Litomyšl

HC Chrudim

Mladší žáci | 6. kolo

HC Hlinsko

HC Litomyšl

Aktuální články

SEZÓNA 2023/24 OFICIÁLNĚ SKONČILA

Gratulujeme HC Kohouti Česká Třebová k celkovému vítězství. Děkujeme také všem našim soupeřům za napínavou sezónu.

BÉČKO OPĚT MISTREM!

B-tým po roce opět nejlepším týmem meziokresního přeboru.

Pozvánka na hokejový ples HC Litomyšl

MUSIC CLUB KOTELNA | 23. BŘEZNA 2024 | ZAČÁTEK 19:00