Petr Šilar |

Utkání hvězd přineslo nejednu radost

Exhibičnímu utkání All Star Game krajských hokejových lig přihlíželo šest stovek diváků. Ti se tři dny před Silvestrem vydali na stadion do Litomyšle, aby viděli krajské hvězdy a zároveň podpořili dobrou věc. Výtěžek utkání věnovali organizátoři nadaci Ruka pro život. Výsledek zápasu vyzněl lépe pro výběr z Královéhradeckého kraje. 

Dobrá věc se podařila a historicky první utkání výběrů krajský lig z Pardubického a Královéhradeckého kraje je za námi. Oslava hokejového sportu byla zahájena slavnostním nástupem. Následovalo přivítání diváků a hráčů na litomyšlském stadioně a zazněla i státní hymna. „Je skvělé, že Litomyšl žije nejen kulturou, ale i sportem. Můj nejmladší syn je v přípravce, a tak dobře vím, jak je časově náročné vychovávat malého hokejistu. Děkuji a vzdávám hold všem hokejovým mámám, babičkám, tátům, dědečkům bez jejichž energie by těžko vyrostli noví hráči,“ řekl Daniel Brýdl, starosta Litomyšle. Ten vhodil čestné buly a mohlo se začít hrát.

 

Zápas začal lépe pro hostující tým, který se ujal vedení už po šedesáti vteřinách. Domácím se podařilo vyrovnat o pár minut později, ale následovaly tři úspěšné zásahy z holí krajských sousedů. Ti měli po první části hry našlápnuto k vítězství.

 

O první přestávce měli diváci možnost zhlédnout sérii nájezdů, ve kterých byli úspěšnější strážci svatyní. Nakonec se radovali z vítězství v dovedností soutěži hosté.

 

Prostřední část hry přinesla o něco méně gólů, ale to neznamená, že by se publikum nudilo. Krásné akce i vysoké tempo byly ozdobou celého utkání.

 

Druhá přestávka měla slavnostní nádech. Organizátoři akce předali šek s částkou 14 200 korun vypsaný na organizaci Ruka pro život, která v Litomyšli provozuje stacionář, kde se starají o handicapované lidi. „Zápas se mi líbil moc. Jsem ráda, že nás organizátoři akce oslovili s tím, že věnují výtěžek naší organizaci. Děkuji všem hráčům za úžasný sportovní zážitek a divákům, kteří přišli a podpořili nás. Peníze použijeme na sportovní aktivity. Naši klienti navštíví bazén,“ sdělila Ria Slušná, vedoucí denního stacionáře. Kromě šeku převzala od odchovanec litomyšlského hokeje Matěje Bažanta podepsaný dres od hráčů LHK Jestřábi Prostějov. Ti přijeli podpořit akci v Litomyšli a zúčastnili se i předzápasové autogramiády. O doprovodný program utkání se kromě hokejistů postaraly i zástupkyně krasobruslařského klubu Česká Třebová. Dívky předvedly působivá vystoupení a sklidily zasloužený aplaus.

 

V poslední třetině zápas vygradoval. Domácí borci nechtěli prohrát a přeřadili na vyšší rychlostní stupeň. Gólově se dokázali svému soupeři vyrovnat, ale na celkové vítězství to nestačilo. Pohár pro vítěze prvního ročníku utkání hvězd putoval do Královéhradeckého kraje. Nejlepšími hráči utkání byli útočník Jiří Hubáček (Třebechovice pod Orebem) a brankář Matěj Dostál (Skuteč). „Na utkání přijeli špičkoví hráči a díky nim byla úroveň zápasu velmi vysoká. Děkuji zástupcům klubů z obou krajů za jejich pozitivní přístup a věřím, že se za rok potkáme v Královéhradeckém kraj,“ sdělil Martin Vandas, manažer HC Litomyšl.

 

Spokojenost vyjádřili i zástupci klubů ze sousedního kraje. Hned po zápase se tak vedla diskuse o dalším utkání. Šance, že diváci uvidí obdobný zápase, není malá. „Nová tradice začala prestižním utkáním. Oba kraje si takovéto zápasy zaslouží. Hokej ve východních Čechách je v rámci republiky na velmi vysoké úrovni,“ poznamenal Ludvik Berger, manažer HC Náchod. 

 

Výběr Pardubického kraje - Výběr Královéhradeckého kraje 4:8 

Branky: 8. a 45. Augustin, 33. Doležal, 41. Pavlovský – 1. a 19. Hlavnička, 12. a 29. Hubáček, 9. Fišer, 27. Poul, 50. Verner, 59. Oppelt.

Třetiny: 1:4, 1:2, 2:2

Diváků: 600

Rozhodčí: Prchal, Kratochvíl Hájek, Schaaffer

Trenéři týmu Pardubického kraje: Jan Svatoš (HC Litomyšl), Igor Čikl (HC Slovan Moravská Třebová), Dušan Schweinfurter (HC Hlinsko).

Trenéři týmu Královéhradeckého kraje: Ludvík Berger (HC Náchod), Jiří Hamáček (HC Jaroměř), Jan Berger (Mountfield HK).

Tým Pardubického kraje: Koutský (Choceň) Dostál (Skuteč) – Faltus (M. Třebová), Machač (Chrudim), Škvor (Č. Třebová), Pilař (Choceň), Bradáč (Světlá n.S.), Kalous (Chrudim), Zavřel (Choceň) - Vlček, Havel (oba Hlinsko), Fúzik, Hemský (oba Č. Třebová), Vomočil, Skoumal, Pilavka (Litomyšl), Doležal (Světlá n.S.), Kišš (Chrudim), Pavlovský, Čikl, Augustín (M. Třebová)

Tým Královéhradeckého kraje: Biegl (Nové Město n. M.), Lochman (Třebechovice p. O.) – Souček (Jaroměř), Kostka (Třebechovice p. O.), Špetla, Gabriel, Poul O. (Trutnov), Franc (Opočno) – Hlavnička, Světlík (Jaroměř), Bureš, Reichman (Nové Město n. M.), Hubáček, Filip (Třebechovice p. O.), Srpek (Opočno), Tatar, Poul M. (Trutnov), Oppelt (Náchod), Verner (Semechnice), Fišer (Hronov)

Videozáznam z utkání naleznete ZDE.



 


Utkání

Muži | E0278

HC Litomyšl

4:3
(3:0 0:2 1:1)

Nové Město nad Metují

Muži | E0282

Nové Město nad Metují

3:2 sn
(1:1 1:1 0:0)

HC Litomyšl

Dorost | E3480

HC Litomyšl

4:7
(2:0, 2:3, 3:1)

HC Skuteč

Dorost | 2. kolo

HC Litomyšl

TJ Lanškroun

Starší žáci | 7. kolo

HC Litomyšl

HC Polička

Starší žáci | 12. kolo

HC Chrudim

HC Litomyšl

Mladší žáci | 5. kolo

HC Litomyšl

HC Chrudim

Mladší žáci | 6. kolo

HC Hlinsko

HC Litomyšl

Aktuální články

SEZÓNA 2023/24 OFICIÁLNĚ SKONČILA

Gratulujeme HC Kohouti Česká Třebová k celkovému vítězství. Děkujeme také všem našim soupeřům za napínavou sezónu.

BÉČKO OPĚT MISTREM!

B-tým po roce opět nejlepším týmem meziokresního přeboru.

Pozvánka na hokejový ples HC Litomyšl

MUSIC CLUB KOTELNA | 23. BŘEZNA 2024 | ZAČÁTEK 19:00