Večeřa David |

Hráči Krkonoš si odvážejí z Litomyšle 3 body

HC LITOMYŠL : HC KRKONOŠE 3:5 /2:2, 0:2, 1:1/
góly: Voříšek, Vytlačil, Večeřa
asistence: Bláha, 2x Večeřa, Voříšek, Fila

 


V pátek večer mohli sledovat diváci na zimním stadionu v Litomyšli souboj aktuálně vedoucího týmu RLJ, tedy domácích juniorů s třetím týmem z Krkonoš. A dlužno konstatovat, že očekávání zajímavé hokejové podívané bylo beze zbytku naplněno. Bohužel v dramatickém zápase byli na jeho konci šťastnější hosté, kteří si do Krkonoš odvážejí cenné 3 body a udrželi si tím kontakt s čelem tabulky. Přitom naši junioři nastoupili do zápasu s velkým odhodláním ho zlomit již v první třetině. Z počátečního velkého náporu vytěžili gól v přesilové hře, aby za několik minut náskok ve vlastním oslabení ztratili 1:1. V tlaku na branku soupeře pokračili nadále a opět ve 14 minutě šli do vedení 2:1, aby za  chvíli po chybě ve vlastním pásmu opět náskok ztratili v 16.minutě- 2:2. Vyrovnání dodalo soupeři sebevědomí a do konce třetiny ještě několikrát ohrozil naši branku, nicméně na body vyhráli první třetinu naši kluci. Důležité jsou však góly a o tom se junioři přesvědčili ve druhé třetině, kterou zpočátku jasně ovládli a málo chybělo k vedoucímu gólu při několika tutovkách.
Nestalo se a byl to naopak soupeř, který vytěžil z minima maximum a po 2 únicích vsítil 2 góly, přičemž druhý dokonce ve vlastním oslabení. Následně mohli Krkonošští znovu skórovat, ale několikrát nás v této fázi podržel brankář. Třetí třetinu kluci předvedli obrovskou snahu zvrátit nepříznivý vývoj zápasu, ale vynikajícího soupeřova brankáře se dlouho nedařilo překonat. Nakonec se klukům podařilo vstřelit kontaktní gól paradoxně ve vlastním oslabení v 53.minutě 3:4.
Stále bylo dosti času zápas otočit, ale přes velké úsilí a několi dobrých šancí se již vyrovnat nepodařilo, naopak hosté
potvrdili vítězství gólem do prázdné branky při naší power play v 60.minutě-3:5. Přesto kluci zaslouží pochvalu za výkon a bojovnost po celé utkání, dnes chybělo i trošku štěstí. HC Krkonoše se představily jako zkušený hokejově vyzrálý tým, který patří zaslouženě k předním týmům naší skupiny RLJ. Další utkání hrají junioři Litomyšle v SOBOTU 15.12.doma proti SKLÁŘŮM ze SVĚTLÉ nad SÁZAVOU - začátek tradičně v 17.00 hodin. Přijďte kluky podpořit.

Utkání

Muži | E0278

HC Litomyšl

4:3
(3:0 0:2 1:1)

Nové Město nad Metují

Muži | E0282

Nové Město nad Metují

3:2 sn
(1:1 1:1 0:0)

HC Litomyšl

Dorost | E3480

HC Litomyšl

4:7
(2:0, 2:3, 3:1)

HC Skuteč

Dorost | 2. kolo

HC Litomyšl

TJ Lanškroun

Starší žáci | 7. kolo

HC Litomyšl

HC Polička

Starší žáci | 12. kolo

HC Chrudim

HC Litomyšl

Mladší žáci | 5. kolo

HC Litomyšl

HC Chrudim

Mladší žáci | 6. kolo

HC Hlinsko

HC Litomyšl

Aktuální články

SEZÓNA 2023/24 OFICIÁLNĚ SKONČILA

Gratulujeme HC Kohouti Česká Třebová k celkovému vítězství. Děkujeme také všem našim soupeřům za napínavou sezónu.

BÉČKO OPĚT MISTREM!

B-tým po roce opět nejlepším týmem meziokresního přeboru.

Pozvánka na hokejový ples HC Litomyšl

MUSIC CLUB KOTELNA | 23. BŘEZNA 2024 | ZAČÁTEK 19:00