Petr Šilar |

O hokeji ve zpravodaji Lilie 6/18

Hokejové mistrovství světa je za námi a pozornost fanoušků je upřena za oceán, kde vrcholí boje o Stanley Cup. Brusle a hokejky tak na nějaký čas nebudou v kurzu. To však neznamená, že by se hráči a vedení klubů nepřipravovali na příští sezonu. Litomyšl v tomto případě netvoří výjimku.

Základní otázkou pro každého fanouška je, kdo nastoupí za „áčko“. Příchody a odchody jsou každoroční neznámou, ale v Litomyšli nejsou radikální změny na pořadu dne. Letního drilu se účastní všichni hráči, kteří oblékali dres s lilií v loňské sezoně. „Pokračujeme v budování stabilního týmu, který se snažíme vhodně doplnit. Do přípravy se zapojili hráči z dorostu, kteří si v minulé sezoně výrazně řekli o sestavu,“ sdělil manažer klubu Martin Vandas. Hráčů je dostatek a není tajemstvím, že by měl tým posílit o tři až čtyři hráče. „Jména si zatím nechávám pro sebe, ale fanoušci se mohou těšit na opravdu výrazné posily nejen z krajských soutěží. O prázdninách odkryjeme celou sestavu,“ dodal Martin Vandas. Zda během přípravy někdo tým opustí, není jasné. Co se však nemění, je filosofie vedení klubu, které chce udržet trend nasazování mladých hráčů do základní sestavy. Stejně tak budou i nadále dostávat v rozvoji klubu prostor lidé, kteří jsou spjatí s domácím hokejem. Do tohoto konceptu zapadá zapojení do kádru Áčka Bódi Jakubce, který byl dlouholetý trenér v mládežnických kategoriích. Má velký přehled o mladých hráčích a navíc je to srdcař klubu. Ten se představí na lavičce prvního týmu v roli asistenta hlavního trenéra. „Je to pro mě posun a zároveň získám mnoho zkušeností. Chci pomoci týmu k nejlepším výsledkům,“ řekl nový muž na lavičce.

S muži zahájili přípravu dorostenci i junioři. Ti mají o motivaci postaráno. Vedení klubu počítá se střídavými starty těchto nadějných hráčů v dospělé kategorii. Hráči na své kondici pracují v Litomyšli a někteří mají individuální trénink. Příprava bude vrcholit v srpnu. Na konci letních prázdnin už by měl tým pod vedením trenéra Jana Svatoše vyjet na led. Prověrku vystaví zápasy na turnaji Metuje Cup, kde budeme obhajovat prvenství. V následujících týdnech bude také jasné, s kým se tým Litomyšle potká v soutěži. Už teď je jasné, že budeme zajíždět i na jiné stadiony, než tomu bylo doposud.

Utkání

Muži | E0278

HC Litomyšl

4:3
(3:0 0:2 1:1)

Nové Město nad Metují

Muži | E0282

Nové Město nad Metují

3:2 sn
(1:1 1:1 0:0)

HC Litomyšl

Dorost | E3480

HC Litomyšl

4:7
(2:0, 2:3, 3:1)

HC Skuteč

Dorost | 2. kolo

HC Litomyšl

TJ Lanškroun

Starší žáci | 7. kolo

HC Litomyšl

HC Polička

Starší žáci | 12. kolo

HC Chrudim

HC Litomyšl

Mladší žáci | 5. kolo

HC Litomyšl

HC Chrudim

Mladší žáci | 6. kolo

HC Hlinsko

HC Litomyšl

Aktuální články

SEZÓNA 2023/24 OFICIÁLNĚ SKONČILA

Gratulujeme HC Kohouti Česká Třebová k celkovému vítězství. Děkujeme také všem našim soupeřům za napínavou sezónu.

BÉČKO OPĚT MISTREM!

B-tým po roce opět nejlepším týmem meziokresního přeboru.

Pozvánka na hokejový ples HC Litomyšl

MUSIC CLUB KOTELNA | 23. BŘEZNA 2024 | ZAČÁTEK 19:00